שאלה שרבים שואלים לעתים קרובות היא באיזו תדירות יש לבצע החלפת מצבר לרכב אך למעשה, אין תשובה אחת שאפשר לתת כי זה באמת תלוי איך והיכן נסע הרכב. בדרך כלל, רוב המצברים לרכב מחזיקים מעמד בין 3 ל-4 שנים בתנאים שאינם קיצוניים אך נסיעה פרועה ועוד בעיות אחרות עליהן תקראו במאמר זה יכולים להשפיע על מצבר הרכב שלכם ועל אורך החיים שלו.
מה משפיע על תוחלת החיים של המצבר ברכב שלכם
- אלטרנטור תקול – מצבר הרכב עובד בשילוב עם האלטרנטור ובמקרים מסוימים אנשים מבלבלים בין מצבר תקול לתקלות של האלטרנטור. כאשר יש בעיה עם האלטרנטור זה משפיע על המצבר בכך שהוט לא נטען כראוי. עם הזמן, המכונית עלולה להתקלקל בזמן נסיעה על הכביש וייתכן שתצטרכו להשתמש בשירותי מצבר עד הבית אל המקום בו אתם נמצאים. גם אם המצבר עדיין תקין, הוא ייפגע מחוסר הכוח שנוצר לאורך כל הזמן בגלל התקלה באלטרנטור.
- רכב אשר לעיתים רחוקות נוסע למרחקים ארוכים – וזה באמת חשוב לאנשים שגרים בערים גדולות מכיוון שהמרחק שהם נוסעים עם המכונית הוא בדרך כלל די קצר ואין להם צורך לצאת למרחקים ארוכים. יחד עם זאת, במצבר בו הרכב יוצא רק לעתים רחוקות לנסיעה למרחקים ארוכים, המצבר לא מגיע לטעינה מלאה. זה יגרום למשהו שמכונה ריבוד חומצה – תהליך שבו ריכוז האלקטרוליטים כבד בתחתית וקל למעלה. זה יאיץ את הקורוזיה שכן ריכוז האלקטרוליטים בחלק העליון של הבלילה מכיל חומצה באיכות ירודה. וכתוצאה מכך, זה יפחית את אורך חיי המצבר.
- מכיוון שזה בלתי נמנע היום, שימוש במוצרי אלקטרוניקה נוספים עלול לרוקן את המצבר. הרגילו את עצמכם לכבות את כל מוצרי האלקטרוניקה שאינם בשימוש בזמן נהיגה וזה ללא ספק יאריך את חיי הסוללה. ואם יש לכם מכשירים מחוברים, הקפידו לכבות את כל המכשירים הללו לפני כיבוי המנוע. אם תשאירו אותם מופעל, הם ימשיכו לרוקן את המצבר כשהרכב כבוי ולא מטעין את המצבר שוב, מה שבסוף ירוקן אותו לגמרי.